RaRa en Volkert van der Graaf

 

Andere Tijden 25 november 2010 DEEL 3

Waarom moet het onderzoek naar RaRa en Duyvendak worden heropend?

Het is een kleine, overzichtelijke stap van RARA , Rene Roemersma en Anton Johan Wijnand Duyvendak naar Volkert van der Graaf en naar Fortuyn…..

Wat stond er op de computer van Volkert van der Graaf?

Het is kort na de arrestatie van Volkert van der Graaf als GroenLinks-wethouder Jack Bogers van de Wageningse burgemeester Jaap Sala een telefoontje krijgt. Van hem verneemt Bogers dat een ‘medewerker van VMO’ verdacht wordt van de moord op Fortuyn. Sala vraagt strikte geheimhouding, maar Bogers informeert onmiddellijk zijn goede vriend Sjoerd van de Wouw van VMO, die weer naar het huis van Volkert van der Graaf belt, waar vriendin Petra Lievense de telefoon opneemt. Wanneer de politie de volgende dag Volkert van der Graaf zijn woning doorzoekt, blijkt dat tweehonderd bestanden op de computer zijn gewist. Ook op het kantoor van VMO zijn digitale sporen uitgewist. Mogelijk dat zo belangrijk bewijsmateriaal tegen Volkert en eventuele medeplichtigen is verdonkeremaand. Met dank dus aan Bogers. De heer Bogers stond terecht wegens schending van zijn ambtsgeheim.
Hij werd veroordeeld tot 500 euro boete…Van wie zou Jaap Sala dat telefoontje gekregen hebben? Heeft later de AIVD de gegevens van de computers kunnen terughalen?
Die technieken had men in die tijd namelijk al. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat de AIVD meer weet, maar dit niet vrijgeeft. Wellicht hebben we hier dan te maken met hele gevoelige informatie. Toen werd het voorgesteld als een eenmansactie; de meest ideale uitkomst voor de toenmalige regering Heeft men gekozen voor een Coverup om ervoor te zorgen dat het in het land niet uit de hand zou lopen? Dan was namelijk het land te klein geweest en waren er koppen gerold o.a. in de regering met alle gevolgen van dien.

Rene Roemersma & Wijnand Duyvendak en RaRa

Duyvendak sloot zich aan bij de kraakbeweging en de antimilitaristische actiegroep Onkruit
(Roemersma was lid). In oktober 1984 werd Wijnand Duyvendak aangehouden bij een inbraak in het militaire MIBO-complex in Dubbeldam. De rechtbank in Dordrecht veroordeelde hem tot 6 weken gevangenisstraf, waardoor hij een strafblad kreeg. In 1996 stelde de De Telegraaf dat Duyvendaks naam op een lijst van veertig personen stond, die door de CRI in oktober 1985 verdacht werden van betrokkenheid bij RaRa . Zelf zegt Duyvendak hierover ”Ik zeg het niet vaak maar eigenlijk ben ik hartstikke trots op de hele serie acties die wij (o.a. Roemersma en Duyvendak) in de afgelopen jaren georganiseerd hebben.”
Klip en klaar is dat hij samen met Rene Roemersma (let op de initialen R.R) voorlopers van terroristische akties plande bij Onkruit en hecht was bevriend met een van de latere kopstukken van RaRa: Rene Roemersma.
De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) beschouwde RaRa als de grootse linkse en meest gevaarlijke terroristengroep op dat moment en een groot gevaar voor de samenleving.

Duyvendak heeft betrokkenheid bij de RaRa terroristen altijd ontkend. Maar de feiten doen anders vermoeden.
De band tussen Duyvendak en RaRa was namelijk hecht en Duyvendak publiceerde dan ook de manifesten van RaRa in het rode weekblad Bluf. We kunnen stellen dat aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Duyvendak (door zijn vriendschap met Roemersma) wist van alle akties van RaRa. Hij is dan dus op zijn minst medeplichtig aan poging tot doodslag , medeplichtig aan het beramen van terroristische aanslagen en moet dus overeenkomstig vervolgd worden.
RaRa was verantwoordelijk voor terroristische aanslagen op vestigingen van de Makro en het huis van politicus Aad Kosto. Als bij een wonder zijn er nooit doden gevallen.
Of toch wel?

RaRa, Milieudefensie, Milieu offensief Groen Links en Volkert van der Graaf

In de negentiger jaren bracht Duyvendak het tot directeur van Milieudefensie. Dat was een machtige lobbyclub die zeer nauwe banden heeft met GroenLinks. Na zijn werk bij Milieudefensie werd hij Kamerlid van GroenLinks. Zijn vriendin was de partijvoorzitter van GroenLinks.
Volkert was mede oprichter en secretaris-penningmeester van Milieu-Offensief. Milieu-Offensief kreeg plusminus 300.000 gulden subsidie van de Postcodeloterij. De Christenunie had in 1998 kamervragen gesteld over chantage praktijken van Milieu-Offensief en het onderzoek van minister Pronk (PvdA) leverde weinig op (Pronk sympathiseerde al tientallen jaren met het netwerk waarvan Milieu-Offensief deel uitmaakte). Ook had hij dat netwerk altijd royaal gesubsidieerd, bijvoorbeeld als minister van Ontwikkelingssamenwerking en later bij VROM. Partijen als GroenLinks en de PvdA werden op sommige beleidsterreinen direct aangestuurd vanuit het actiewezen. Milieugroepen, antiracismecomités en dergelijke hadden in dit land onevenredig veel invloed. Van Petra Lievense, officieel ex-medewerker van het VROM (ministerie verantwoordelijk voor ruimte, wonen, milieu en rijksgebouwen) werd bevestigd dat ze nauw persoonlijk contact had met Dhr. Pronk ten tijde en na de periode van haar dienstbetrekking op het VROM, Milieu-Offensief maakt onderdeel uit van dit netwerk.
Jarenlang hebben Milieudefensie en Milieu-Offensief, de club van Volkert van der Graaf samengewerkt. Het is dus aannemelijk dat Duyvendak en Volkert van der Graaf elkaar goed kenden.

De vriend van Wijnand Duyvendak, Rene Roemersma bekende deze week (november 2010) in het programma “Andere tijden” zijn betrokkenheid bij de Makro aanslagen, maar liet niet het achterste van zijn tong zien. Hij zal alsnog worden vervolgd. Vooralsnog is niet bekend wie de andere leden waren. Maar dat moet op zich uit te zoeken zijn.
Met wie was Roemersma nog meer bevriend naast Wijnand Duyvendak en met wie ging hij om? Hebben Rene Roemersma en Volkert van der Graaf elkaar ontmoet via de wederzijdse vriend Wijnand Duyvendak.
Waren Wijnand Duyvendak en Rene Roemersma dan op de hoogte van de plannen van Volkert van der Graaf? Of hebben ze samen de aanslag beraamd?
Stonden o.a. de namen RaRa, Roemersma en Duyvendak wellicht in de gewiste bestanden van de computer van Volkert van der Graaf…………………………………..

Volgens BVD was Wijnand Duyvendak kopstuk van Rara (elsevierartikel 2008)

Een voormalig opsporingsambtenaar van de BVD zegt: ‘De BVD had een vuistdik dossier
over Wijnand Duyvendak. Hij was volgens de geheime dienst betrokken bij zowel de Makrobranden
als de Shell-aanslagen. Duyvendak zat er heel diep in en speelde een sleutelrol
binnen het netwerk.’
Het is dan ook onbegrijpelijk maar vooral ongeloofwaardig dat er in de uitzending
“Andere tijden (18 november 2010) door een politiewoordvoerder wordt gesteld, dat men
geen verband heeft kunnen vinden tussen Rara en Wijnand Duyvendak. Dit is dus een
leugen. De BVD( AIVD )weet wel beter. We kunnen wederom vaststellen, dat er genoeg
redenen zijn voor justitie om ook het onderzoek naar Wijnand Duyvendak te heropenen.
( Link: lees het hele artikel op Elsevier.nl)
http://www.elsevier.nl/web/10199550/Nieuws/Politiek/Duyvendak-brein-terreuraanslagen-
RaRa.htm

De initialen van RaRa
Volgens de BVD was dus Duyvendak een kopstuk van Rara. Als dat zo is heeft
RaRa naar mijn mening dan een dubbele betekenis :
• Revolutionaire anti rascistische actie
• De initialen RaRa stonden blijkbaar ook voor: Rene Roemersma (R.R.)
Dan blijven er twee a’s over.
Wijnand Duyvendak heette eigenlijk: Anton Johan Wijnand Duyvendak
Waarom gebruikte Duyvendak zijn derde voornaam. Had hij dan toch wat te verbergen?
Volgens deze theorie zou dan RaRa uit twee of 3 personen bestaan…….

Vuistdik dossier (Anton Johan) Wijnand Duyvendak

Een voormalig opsporingsambtenaar van de BVD zegt: ‘De BVD had een vuistdik dossier over Wijnand Duyvendak.  Hij was volgens de geheime dienst betrokken bij zowel de Makro-branden als de Shell-aanslagen. Duyvendak zat er heel diep in en speelde een sleutelrol binnen het netwerk.’
Het is dan ook onbegrijpelijk maar vooral ongeloofwaardig dat  er in de uitzending  “Andere tijden (18 november 2010)  door een politiewoordvoerder  wordt gesteld, dat men geen verband heeft kunnen vinden tussen Rara en Wijnand Duyvendak.  Dit is dus een leugen.
De BVD (AIVD) weet wel beter. We kunnen  wederom vaststellen, dat er genoeg redenen zijn voor justitie om ook het onderzoek naar Wijnand Duyvendak te heropenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Volkert van der Graaf. Bookmark de permalink .