Verlof Volkert van der Graaf – begrafenis Oma

door Martijn Koolhoven
De Telegraaf 25 maart 2010

SCHEVENINGEN, donderdag

De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G. (40), blijkt bijzonder verlof te hebben gehad voor het bijwonen van de begrafenis van zijn oma.
Dit verlof heeft in het diepste geheim plaatsgevonden en is met de grootst mogelijke bewakingsmaatregelen omgeven geweest om iedere kans op ontsnapping uit te sluiten. De moordenaar is vervoerd in een busje omgeven door politiemotoren.

Veroordeeld
Van der G. is in 2002 veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar. Hij zit zijn straf uit in de extra beveiligde afdeling van de penitentiaire inrichting in Scheveningen.
Deze krant stelde een onderzoek in naar mogelijk proefverlof van Van der G. nadat enkele bewoners van Harderwijk, waar Volkert tot op de dag van de moord woonde, bij de redactie meldden dat zij hem hadden gezien, in de veronderstelling dat het om proefverlof zou gaan.

 

Zowel het ministerie van Justitie als Volkerts advocaat, mr. Quirijn Meijnen, benadrukken dat het onmogelijk is dat inwoners van Harderwijk Volkert hebben gezien. Hij heeft tot nu toe twee keer zijn cel verlaten. Een keer om in de zogenoemde Bunker in Amsterdam-Osdorp de rechtszaak bij te wonen die hij had aangespannen tegen deze krant.

 

 

Zwaar bewaakt (vervolg van pagina 1)

Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM, donderdag 25 maart 2010

De tweede maal dat Volkert van der G. even uit de gevangenis mocht was voor het afscheid nemen van zijn overleden oma.
„Hij mocht de kist even zien om afscheid te nemen van zijn oma”, zo laat advocaat mr. Quirijn Meijnen weten. „Dat is gebeurd onder hele zware politiebegeleiding. Het is uitgesloten dat mensen Volkert zomaar tegen zouden kunnen komen. Dat lijkt me ook vragen om moeilijkheden want hij wordt heel erg bedreigd, om begrijpelijke redenen. Er is een harde kern van zo’n twintig man die daar voortdurend mee bezig is.”

Volkert van der G. verblijft in een speciale vleugel met andere gedetineerden die in de gevangenis niet veilig zijn, zoals bijvoorbeeld pedofielen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Volkert van der Graaf. Bookmark de permalink .